Hoe optimaliseer je jouw URL’s voor SEO? Snelle tips!

url-slug
Standard

Heb je nu die pagina of blog vol mooie content geschreven en opgeslagen, dan is het altijd raadzaam om je URL te checken zodat ze goed geoptimaliseerd zijn voor zowel de zoekmachines als de bezoekers. Ik deel je een kleine checklist die je elke keer kunt toepassen om je URL’s te optimaliseren.

1. Haal de extra woorden uit je URL slug.

Je slug is het webadres van de desbetreffende pagina en die moet eigenlijk zo kort mogelijk zijn. Dat betekent dat ‘nutteloze’ woorden als ‘en en ‘dat’ gewoon weggehaald kunnen worden om tevens de leesbaarheid van de slug te kunnen verbeteren. De originele URL slug van deze blogpost heet: hoe-optimaliseer-je-jouw-urls-voor-seo-snelle-tips. Maar zonder alle overbodige woorden, zou de slug beter kunnen zijn: hoe-optimaliseer-je-urls-voor-seo. Zo is de slug veel korter, maar toch nog goed leesbaar. Snelle tips zijn handig om te weten, maar deze woorden zijn een extra toevoeging aan de titel en zouden de slug te lang houden. Nu is de slug nog makkelijk te lezen en zou het zomaar een vraag kunnen zijn die mensen stellen op Google.

2. Zorg dat de relevante zoekwoorden in de slug zitten.

Om een zo geoptimaliseerd mogelijke pagina te hebben, is het verstandig om zowel in de titel als in de slug je belangrijkste zoekwoorden te hebben. Logisch natuurlijk, maar het kan nog tegenvallen om een leuke en aantrekkelijke titel te verzinnen waardoor mensen sneller je artikel zullen lezen, maar ook een die je belangrijkste zoekwoorden bevatten.

3. Maak je url leesvriendelijk.

Het is al eerder aangehaald, maar zowel je lezers als de zoekmachines moeten begrijpen wat voor content ze gaan vinden zodra ze op de link klikken. Het toevoegen van zoekwoorden en het weglaten van onnodige woorden zou alsnog moeten leiden tot een begrijpelijke zin.

4. Onderscheid woorden met koppeltekens.

Gebruik geen laag streepje om woorden van elkaar te onderscheiden, maar een koppelteken. Koppeltekens zijn beter leesbaar omdat ze op gelijke hoogte zijn, maar ook beter leesbaar voor de zoekmachines. Mocht je nu de woorden website analyse hebben in je slug en je zet daar een koppelteken tussen, dan kan je pagina in theorie in de zoekmachines zichtbaar zijn bij zowel website, analyse, maar ook bij website analyse. Koppeltekens zorgen ervoor dat een combinatie van woorden ook worden gevonden in de zoekmachines, wat als resultaat heeft dat jouw pagina ook vaker wordt getoond.

Dit zijn mijn snelle tips om je URL’s zo goed mogelijk te optimaliseren voor zowel de zoekmachines als je lezers. Wees vriendelijk voor je URL slug, dan krijg je er ook veel voor terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>